Du er her:   Åsgård skole   ›   Skole og utdanning   ›   Liste over barneskoler og ungdomsskoler   ›   Åsgård skole

Åsgård skole

Åsgård skole Foto: Ivar Ola Opheim

Adresse: Skoleveien 7, 1430 Ås
asgard.skole@as.kommune.no

Rektor: Vibeke Aaser Grønli

1. trinn tlf: 64 96 21 74
2-4. trinn tlf: 64 96 21 75

SFO-leder: Anne Britt Teisberg

anne.britt.teisberg@as.kommune.no

Om Åsgård skole

Åsgård skole er en barneskole i Ås sentrum som for tiden har 391 elever og 42 ansatte. På SFO er det 200 barn. Skolen ligger i 5 minutters gangavstand fra Ås stasjon, i vestlig retning, ikke langt fra NMBU med sine praktfulle omgivelser. Skolen har ellers god tilgang på fine uteområder som kan nytes til alle årstider.

Elevene på Åsgård skole er organisert i trinn. Trinnet utgjør en stor gruppe elever som kan deles i varierende og mindre grupper avhengig av fag, innhold og metode. På hvert trinn er det et arbeidslag bestående av 3-4 lærere og av og til en skoleassistent.

Hele 32 ulike nasjonaliteter er representert blant elevene på vår skole, noe som gjenspeiles i et tolerant og raust miljø der vi verdsetter at vi er forskjellige.  Miljøet er inkluderende og preget av trygghet, mestring og trivsel. Åsgård skole har som mål å ruste barna for fremtiden. Elevene våre skal få faglige utfordringer som stimulerer til lærelyst, utholdenhet, nysgjerrighet og kritisk tenkning. Spesielle fokusområder er synlig læring og grunnleggende ferdigheter i alle fag.

De voksne som jobber på Åsgård skole er kunnskapsrike, faglig oppdaterte, og har et reflektert forhold til egen undervisning og til hvordan de veileder barn i ulike situasjoner. Samarbeidet med hjemmet er preget av åpenhet, respekt og god dialog, og sikrer foresatte medansvar i skolen.

Utsmykning av vegg SmakÅs

Fargerik kunst på modulbygget

Kunstneren David Stenmarck har laget et kunstprosjekt i forbindelse med SmakÅs som var 12.-14.oktober i år. Det handler om fremtidens mat og belgfrukter.
Malt vegg på skolebygget

Åsgård er en Unicef rettighetsskole

Åsgård skole ble forrige skoleår en Unicef rettighetsskole. Du kan lese mer om hvordan det ble markert her. Den første rettighetsskolen startet i Storbritann...
Skolestart

Innmelding av nye elever til 1. trinn skoleåret 2019-2020

Barn som er født i 2013 vil i slutten av oktober/ begynnelsen av november få tilsendt brev fra den skolen barnet skal begynne på.